wie zijn wij?

Zefoda - wie zijn wij?


Zefoda richt zich tot amateurfotografen uit Zemst en omgeving.  De leden streven ernaar foto's van hoge kwaliteit te maken (zowel qua inhoud, creativiteit, compositie als naar technische afwerking).

Alle thema's en genres komen bij ons aan bod.  De enige beperking is de creativiteit van de fotograaf zelf.


Zefoda is aangesloten bij de Antwerpse Verbroedering van Fotokringen (KAVF 106), BREEDBEELD en de Vlaams Brabantse Fotokringen (VBF).

wat doen wij?

Zefoda - wat doen wij?


Wij vergaderen (als het mag) in principe driemaal per maand (behalve in de vakantieperiodes slechts éénmaal per maand).

Onze vergaderingen hebben plaats op maandagavond van 20u00 tot 22u30 in de lokalen van "De Semse" (Schoolstraat 17, Zemst).

Tijdens elke vergadering staat er een concrete activiteit op het programma en dit kan variëren van projecties, voordrachten door externe sprekers, demonstraties van allerlei technieken tot praktijkavonden (portret, stilleven, avondopnamen,...), ontmoetingen met gastfotografen , besprekingen van foto's van eigen leden of foto's gemaakt door andere clubs,...


Daarnaast bezoeken we ook geregeld fotosalons en digitale audiovisuele projecties van andere clubs en dit zowel in het kader van onze vergaderingen als tijdens het weekend.

Af en toe organiseren we ook foto-uitstappen voor onze leden (inclusief hun gezin), waarbij we geregeld ook eens de landsgrenzen oversteken.


Hoogtepunt van het werkjaar is ons jaarlijkse fotosalon, waar al onze leden de kans krijgen om met hun beste foto's naar buiten te treden.  Naast de tentoongestelde prints worden er eveneens enkele digitale projecties aan de bezoekers getoond.

Zefoda - bestuur

Het bestuur van Zefoda is als volgt samengesteld:


  • Katia Stroobants - voorzitster
  • Wilfried De Ron - secretaris
  • Jenny Vandevenne - penningmeester
  • Wim Patry - webmaster
  • Frans Klaassen - wedstrijdcommissaris
  • Hugo Lucas
  • Jos Michiels